dragos tudoarche

Dacian Cioloș l-a propus pe actualul șef al Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, în funcția de ministru de Interne.

 

Dacian Cioloș a anunțat nominalizarea sa pentru funcția de ministru de interne: Dragoș Tudorache.

Un interimat nu ar fi trebuit să prelungească starea de incertitudine, a spus premierul.

Dacian Cioloș a spus că Petre Tobă, care a demisionat săptămâna trecută, a organizat bine alegerile locale și că speră că acesta își va clarifica situația.Premierul Dacian Cioloș ar putea anunța în scurt timp numele noului ministru de Interne sau dacă va numi un ministru interimar.

Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului, ar putea deveni noul ministru de Interne, după demisia lui Petre Tobă din această funcție.

El a asigurat interimatul la ministerul Comunicațiilor, după plecarea lui Marius Bostan din această funcție.

Petre Tobă a demisionat după ce DNA a cerut urmărirea penală împotriva sa. Ministrul demisionar este acuzat de favorizarea infractorului şi este primul ocupant al acestei demnităţi care intră în atenţia procurorilor în timpul funcţiei.

Petre Tobă este suspectat de procurori că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetaţi 24 de angajaţi ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achiziţiile DIPI. Din banii serviciului secret al Ministerului de Interne s-au cumpărat căsuţe de păpuşi, tobogane, jocuri darts, cărţi de joc sau benzi de alergare.

sursa: digi24.ro