oprea

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a avut o primă reacţie după ce DNA l-a acuzat de ucidere din culpă, în dosarul Bogdan Gigină, poliţistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce îl însoţea pe Oprea.  Astfel, într-o lungă postarea pe pagina sa de Facebook, Oprea precizează că în "comunicatul DNA nu există absolut nicio referire la groapa din carosabil", adăugând că "Gigină nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens. A căzut cu motocicleta într-o groapă imensă din carosabil". Mai mult, fostul demnitar adaugă că el nu se afla într-o coloană oficială şi nu venea de la o întâlnire privată, ci de la SRI, aflându-se în timpul serviciului.

 

Redăm, în continuare, postarea de pe pagina de facebook a lui Oprea:

"După aproape un an, procurorii DNA au anunțat că solicită aviz pentru începerea urmăririi penale față de mine, în legătură cu accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Am spus-o și o repet: regret enorm această pierdere și cuvintele sunt prea puține pentru a descrie cât de mult m-a marcat, ca părinte mai ales, tragedia din octombrie 2015".

El susţine că, citind comunicatul DNA, este de părere că "procurorii sunt pe un drum greşit" şi ţine să facă o serie de precizări. În primul rând, spune fostul vicepremier, el nu se afla într-o coloană oficială, ci într-un "dispozitiv de însoţire". Oprea spune că nu este ministrul cel care stabileşte cine face parte din dispozitiv şi nici dacă se folosesc sau nu motociclete, respingând varianta că ar fi responsabil pentru modul în care a acţionat "dispozitivul de însoţire"

"Vreau să se facă dreptate, însă, citind comunicatul DNA, cred că procurorii sunt pe un drum greșit. Nu am avut acces la dosar, dar pornind de la ceea ce s-a comunicat oficial până acum, vreau să subliniez câteva lucruri:

 

1. NU ERA VORBA DESPRE O COLOANĂ OFICIALĂ, ci despre un dispozitiv de însoțire. Există o reglementare din anul 2000 care prevede că miniștrii de stat beneficiază de însoțire și protecție. De altfel, tot DNA detaliază, într-un comunicat mai vechi, despre ce este vorba: ”însoțirea unui demnitar de către poliția rutieră presupune atât asigurarea echipajului de însoțire și a vehiculului corespunzător, cât și instalarea în teren a unui dispozitiv de dirijare și siguranță a traficului format din posturi fixe, posturi mobile și patrule auto-moto, atât pe traseul care urmează a fi parcurs, cât și pe traseele alternative”.

Citește continuarea pe realitatea.net