petre toba

Ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a depus demisia după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a acestuia,  în dosarul DIPl, în care Tobă este acuzat de favorizarea făptuitorului. Avizul este cerut de la preşedintele Klaus Iohannis. În dosar sunt urmăriţi penal 18 angajaţi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), pentru deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicităţii, fals şi uz de fals, după ce, luni, au fost puşi sub urmărire penală şase şefi ai instituţiei, pentru acelaşi tip de infracţiuni. Premierul Dacian Cioloş a declarat că Petre Tobă va trebui să îşi dea demisia sau să i-o ceară el, după ce DNA cere urmărirea sa penală.

 

"Am decis sa-mi prezint demisia primului-ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri. Resping cu tarie acuzatiile aduse si sunt la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii. Mentionez ca toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentarii cauzei, inclusiv la cele clasificate 'secret de stat' ", spune Petre Toba, intr-o declaratie citata de Agerpres.

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...