medici floreasca demisie

15 medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului Floreasca și-au dat demisia. Motivul este modul în care managerul unității îi tratează.

 

Este vorba despre jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. Ceilalți 15 intenționează și ei să demisioneze. De asemenea, vor să plece și asistenții.

Medicii spun că vor rămâne în preaviz două săptămâni, așa că activitatea spitalului nu va fi perturbată pe termen scurt.

„Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat la Digi24 Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

Ea a vorbit și despre lipsa de medicamente și materiale sanitare, deoarece nu sunt semnate la timp referatele pentru achiziție.

De câteva zile, pe internet au apărut mai multe înregistrări audio ale unor discuţii despre care cei care le postează spun că sunt cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun. Cea mai recentă ar suprinde modul în care vorbeşte cu o rezidentă în sala de operaţie.

„Fă şi tu ...! ...! Ia lasă-mă ... în pace! Fi-ţi-ar capul al ... să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut! Du-te-n ...!”, se aude în înregistrare.

Într-o înregistrare anterioară, tema discuţiei era plata gărzilor. Iar medicii care au fost de faţă au declarat că şi atunci discuţia a degenerat după ce managerul a refuzat să le asculte punctul de vedere.

sursa:digi24