chirieeee

Chiriile din marile oraşe ale României pornesc de 160 de euro pe lună şi pot ajunge la 7.000 de euro pe lună. Cartierul şi dimensiunile locuinţei fac diferenţa. Diferită este şi evoluţia pe care au avut-o chiriile în ultimele luni. Chiriile au crescut în partea de jos a pieţei imobiliare din oraşele universitare. Pe lângă faptul că proprietarii aşteaptă studenţii, creditarea ipotecară este aproape blocată de avansul mare cerut de bănci.

 

Potrivit unui recent studiu realizat de imobiliare.ro, o garsonieră din Bucureşti putea fi închiriată în iulie cu 221 de euro pe lună, la fel ca la începutul anului. Chiria nu s-a schimbat prea mult nici pentru apartamentele cu două camere. A ajuns la 300 de euro pe lună în iulie, în creştere cu doar 2% faţă de ianuarie.

În schimb, în Cluj-Napoca, un alt centru universitar mare, chiriile au crescut la fel de rapid ca preţul locuinţelor.

Cine vrea să locuiască într-o garsonieră din Cluj, trebuie să plătească 200 de euro pe lună, cu 11% mai mult decât în ianuarie. Chiria apartamentelor cu două camere a ajuns la 330 de euro pe lună, în creştere cu 14% faţă de ianuarie şi cu nu mai puţin de 32% faţă de vara anului trecut.

 

Chiiriile au crescut mult şi pentru apartamentele cu două camere din Timişioara. Au ajuns în iulie la 270 de euro pe lună cu 17% mai mult faţă de ianuarie.

Tot cu 7% au crescut anul acesta şi chiriile garsonierelor din Iaşi care au ajuns la 190 de euro pe lună. În schimb, cele ale apartamentelor cu două camere au rămas la acelaşi nivel din luna ianuarie, 250 de euro pe lună.

 

articolul complet pe  digi24.ro