vremea

Vremea va continua să se încălzească uşor, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nordul ţării şi 32 de grade în sud. Cerul, mai mult senin în regiunile sudice, va avea înnorări temporare în regiunile nordice şi centrale, unde local, mai ales după-amiaza şi seara, se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În capitală, cerul va fi mai mult senin cu o maximă în jur de 30 de grade.

La munte, îndeosebi în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, local, mai ales după-amiaza şi noaptea, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creştere uşoară. La amiaăa vor fi 19 grade la Paltinis, 21 la Predeal, 18 la Semenic, 20 la Sinaia si la Arieseni si 13 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

 La mare, vremea va fi predominant însorită. Temperaturile maxime, normale pentru această dată, vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 24 de grade 

În regiunile intracarpatice, vreme predominant însorită în Banat şi Crişana şi cu înnorări temporare şi local averse in special după amiaza, în Maramureş şi Transilvania. Temperatura mai creşte. La amiază vor fi 29 de grade la Tmisoara, 27 la Oradea, 23 în Baia Mare, 25 la Cluj Napoca şi Miercurea Ciuc.

În sud, soare aproape toată ziua şi temperatura în creştere faţă de ieri. Maximele sunt in general intre 30 si 32 de grade, in preajma celor normale pentru aceasta data.

În Dobrogea, vreme frumoasă şi cu valori termice plăcute: 30 de grade la amiaza la Tulcea, 27 la Constanta.

În sudul şi centrul Moldovei, vremea este frumoasă toată ziua si temperatura mai creşte. Maximele sunt de la 28 de grade la Iasi pina la 31 de grade la Focsani. În Moldova de nord mai sunt unele înnorări, în special după amiaza, cind local plouă în aversa. Maximele aici rămân mai mici: 23 de grade la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Marți, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă pot fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Maximele se vor situa între 20 de grade în estul Transilvaniei şi 33 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu.

În capitală, dimineaţa, 15-17 grade si maxima zilei, 30-31 de grade.

Miercuri îndeosebi spre seară în vestul, centrul şi nordul ţării, dar şi în zona montană, local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia izolat, mai ales spre seară. Maximele vor fi cuprinse între 23-24 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade in Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. 16-18 grade dimineata si in jur de 30 de grade la amiaza. 

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...

Auto-moto
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Acțiuni rutiere în Ploiești

Polițiștii au ieșit joi în traficul din Ploiești încă de la primele ore ale dimineții în cadrul programului EDWARD, proiect care vizează siguranța rutieră, susținut de Comisia Europeană.  Ziua de 21...