sky news reportaj trucat

Avocatul unuia dintre cei arestaţi în dosarul deschis după difuzarea reportajului Sky News privind presupuşi traficanţi de arme din România susţine că la dosar există o interceptare realizată după apariţia materialului, discuţia având loc între presupusul intermediar şi un angajat al televiziunii.

 

"La data de 10 aug domnul Szanto a luat legătura cu personajul de la Sky News care l-a solicitat să participe la realizarea documentarului şi i-a reproşat: "Domnule m-ati băgat într-o problemă mare şi n-aţi scris că e fictiv". El a zis că se vor ocupa avocaţii de această problemă. Convorbirea a fost înregistrată şi e depusă la dosar. Această înregistrare e în folosul nostru. Dovedeşte că cel de la Sky News recunoaşte care este adevărata natură a documentului", a declarat Marcel Vrabie, avocatul unuia dintre cei cercetaţi după şedinţa de judecată.

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, au decis judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia este executorie însă nu şi definitivă. Avocatul lui Pantics Csaba Atilla a precizat că cei trei sperau că vor fi cercetaţi sub incidenţa unei măsuri preventive mai uşoare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET