ioana bugean 00

În vârstă de numai 25 de ani, Ioana Bugean este o tânără antreprenoare din București care a reușit să pună pe picioare o afacere de succes. Magazinul ei online cu produse artizanale lansat în urmă cu câțiva ani are venituri anuale de 50.000 de euro.

 

Ioana Bugean a absol­vit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. În urmă cu 2 ani a deschis un mic atelier de pro­duse „hand-made“ pe care a început să le vândă online.

Cu o investiţie inițială de numai 500 de lei, antreprenoarea a creat brandul „Le Cose Animate“, („lucruri însu­fle­ţite” în limba română), unde comercializează de­cora­ţiuni, cadouri pentru copii sau obiecte desti­nate nunţilor. Toate sunt realizate manual.

„La început investiţia a fost minimă, aşa cum îşi permite un proas­păt absolvent de facultate, iar creşterea orga­nică. Nu am avut finan­ţare exter­nă, nu am împrumutat niciun leu. Am cum­părat materie primă (lemn, vop­sele acrilice şi lacuri) de aproxi­mativ 500 de lei şi apoi am investit tot profitul în următoarele materiale şi în ma­ga­zinul online“, a povestit Ioana Bugean.

Anul trecut, start-up-ul Le Cose Animate a ajuns la venituri de 50.000 de euro şi a înregistrat un profit de 25.000 de euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2014.

 

În 2015 magazinul online a avut în total 1.000 de comenzi, cea mai mare comandă din punct de vedere valoric situându-se la circa 10.000 de euro. Aceasta a presupus realizarea de decoraţiuni personalizate cu logo-ul unei companii de radio şi televiziune de pe plan local.

Anul acesta, magazinul online a început să aibă comenzi și din Statele Unite ale Americii.

ioana-bugean-01ioana-bugean-02ioana-bugean-03ioana-bugean-04ioana-bugean-05

 

sursa: greatnews.ro