vreme

Vremea plăcută va lua o pauză în următoarele zile când furtunile se vor înmulţi, iar temperaturile vor scădea brusc de la o zi la alta.

 

Canicula va reveni în cursul zilei de astăzi în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei, unde atmosfera va fi sufocantă. Maximele vor ajunge până la 36 de grade Celsius la umbră. În rest, temperaturi mai plăcute, ploi puţine pe parcursul zilei, dar aversele se vor înmulţi treptat spre seară mai întâi la munte, apoi în regiunile vestice şi nord-vestice unde catităţile de apă pot deveni importante

Mâine, în interiorul arcului carpatic vor cădea averse torenţiale, care la munte vor aduce chiar şi peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. În plus, vor fi descărcări electrice, vijelii si, izolat, grindină. În schimb, în sud şi sud-est, vremea va fi toridă, cu maxime de până la 37 de grade Celsius. În prag de weekend, ploile vor ajunge şi în aceste regiuni, vântul va fi intens, iar temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade Celsius. Apoi, sâmbătă, vremea se va îndrepta peste tot, ploile vor fi mai puţine, iar vremea se va încălzi uşor.