parasutist ghimbav

Paraşutistul de 35 de ani rănit grav, miercuri după-amiază, după ce a aterizat forţat cu o parapantă pe aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov, a murit la scurt timp după ce a fost transportat la spital, scrie News.ro.

 

Bărbatul urma să fie transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, însă din cauza stării grave în care se afla - nu era stabil din punct de vedere hemodinamic - a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.

Paraşutistul era în comă şi nu putea să respire singur, fiind ventilat mecanic.

 

El a murit la scurt timp după ce a fost transportat la unitatea sanitară.

Paraşutistul efectua un zbor de antrenament, iar primele informaţii arată că nu a respectat direcţia de aterizare, respectiv direcţia vântului.

În acest caz a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauzele accidentului.

”S-au constituit două comisii: una la Aeroclubul din Ghimbav şi una de la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, pentru stabilirea cauzelor exacte care au determinat accidentul“, a declarat Geroge Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Accidentul a avut loc, miercuri, în jurul orei 16.30, când paraşutistul, membru al Aeroclubului din Ghimbav, nu a mai putut controla bine parapanta şi a fost nevoit să aterizeze forţat.

La impactul cu solul, el a fost rănit grav, la faţa locului ajungând imediat un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor.

"Victima a fost intubată şi ventilată mecanic. Starea este gravă şi s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD de la Târgu Mureş care să îl transporte la spital“, spunea iniţial Adriana Palaghia, purtătorul de cuvânt la Ambulanţa Braşov.