dnaProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) descind la această oră la sediul Consiliului Județean Sibiu și la lociunța fostului președinte al Consiliului Ioan Cindrea, într-un dosar care vizează fapte de corupție.

 

Perchezițiile DNA vizează contracte de achiziții directe încheiate în mandatul lui Ioan Cindrea cu societăți comerciale favorizate de fostului președinte al CJ. Printre acestea se numără și firma ginerelui său.

Totodată, în această anchetă este vizată și directoarea serviciului administrativ din cadrul CJ Sibiu și mai mulți funcționari.

Contractele care fac obiectul cercetărilor ar fi fost încheiate în perioada 2011-2013, respectiv 2014-2015, constând în achiziționarea unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de material de întreținere/consumabile.

 

Potrivit procurorilor, aceste proceduri au fost derulate cu menționarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacțiilor comerciale. DNA mai subliniază faptul că adaosul era, în unele cazuri, chiar și de 240,56%.

DNA cercetează în acest dosar fapte de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.