card sanatate

Sistemul informaţional al cardului de sănătate s-a blocat, în această dimineaţă, din nou, în prima zi în care au intrat în vigoare noile contracte - cadrul ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu furnizorii de servicii medicale.

Medicii afirmă sistemul din jurul orei 09.00 sistemul informatic nu a putut fi folosit. 

Din primele informaţii reiese că de vină ar fi o pană de curent şi că va dura aproximativ 2-3 ore până când sistemul va fi din nou funcţional.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform CNAS, serviciile operate în acest interval vor trebui încarcate în PIAS în maximum 72 ore lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestarii serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Cardul de sănătate a fost blocat şi pe data de 18 iulie, timp de aproape trei ore.

sursa: realitatea.net


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.