tren3

Coradia Polyvalent, trenul hibrid al Alstom care poate merge atât pe linii electrificate cât şi neelectrificate, a ajuns în România.

 

Deşi îl aduc pentru testarea unui tronson de mare viteză la care lucrează, reprezentanţii companiei speră să atragă cu această ocazie şi atenţia potenţialilor clienţi, în special CFR Călători. Şeful companiei de stat spune însă că nu are bani pentru o asemenea investiţie.

Alstom, lider al consorţiului compus din Alcatel Lucent România şi Pas 97 Impex, furnizează companiei naţionale de căi ferate CFR SA o nouă soluţie de management al traficului, pentru segmentul de mare viteză Sighişoara-Coşlariu-Simeria, în baza unui contract semnat în 2014. Partea de contract care îi revine companiei Alstom are o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Noul sistem de semnalizări furnizat de Alstom va permite creşterea vitezei de transport feroviar până la 160 km/h. În România, acesta este al doilea proiect în care Alstom foloseşte soluţia Atlas 200.

 

Pentru testarea tronsonului de cale ferată lung de circa 170 km, Alstom va introduce trenul regional - „Coradia Polyvalent" - care va atinge 160 km/h, se arată într-un comunicat al companiei.

Citește articolul integral aici: http://www.economica.net/trenul-sf-al-alstom-a-ajuns-in-romania-cfr-calatori-spune-ca-nu-are-bani-sa-l-cumpere_123170.html#ixzz4Fadr67Xi

Galrie foto trenul Coradia Polyvalent

 

tren4

tren2

tren1

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....