oprea

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, potrivit raportului Comisiei de lucru din CNATDCU trimis Comisiei de stiinte juridice.

 

In sedinta din 1 august a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) se va da un verdict atat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, cat si in ce priveste contestatia fostului premier Victor Ponta la decizia de plagiat din 30 iunie.

Comisia de lucru care a analizat sesizarea in cazul plagiatului lui Gabriel Oprea a constatat ca teza de doctorat a fostului vicepremier si ministru al Internelor nu respecta standardele de etica ale cercetarii stiintifice.

 

Raportul Comisiei de lucru a fost trimisa Comisiei de stiinte juridice a CNATDCU, care, daca in sedinta de marti isi va insusi raportul, va propune retragerea titlului de doctor acordat lui Gabriel Oprea. Ulterior, propunerea Comisiei de stiinte juridice va fi votata in Consiliu General al CNATDCU.

Daca verdictul final al CNATDCU va fi de plagiat, Gabriel Oprea va putea contesta rezultatul in 14 zile de la decizie.

In 30 iunie, CNATDCU a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Victor Ponta a contestat decizia in 15 iulie, fostul premier spunand ca decizia de plagiat data de CNATDCU este una ”pur politica a noului ministru al Educatiei, Mircea Dumitru”, pentru a ocupa pentru cateva luni fotoliul de la Ministerul Educatiei.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat - intitulata "Plangerea prealabila - perspectiva istorica”, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, avandu-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

contiuarea pe stirileprotv.ro