statiunea trei ape

În inima Munților Semenic se află un loc plin de peisaje minunate în orice anotimp, o oază de liniște și de relaxare. Este vorba despre stațiunea Trei Ape, aflată în localitatea cu același nume, în județul Caraș-Severin, la 37 de kilometri de Reșița, în care cei care-i trec pragul, cu siguranță, se vor desfăta cu aerul curat de munte.

 

Stațiunea se află chiar lângă Lacul Trei Ape, cel mai înalt lac de acumulare din masivul Semenic, considerat de către turiști un loc de poveste în orice anotimp.

Numele de Trei Ape, dat atât stațiunii, cât și lacului care s-a format în această zonă, provine de la cele trei pâraie care vin din munți, Brebu, Grădiște și Semenic, ce se întâlnesc aici pentru a da naștere râului Timiș.

Stațiunea Trei Ape este apreciată de către iubitorii sporturilor de iarnă, și asta pentru că aici există și pârtii de schi. Mai mult, turiștii curioși să exploateze împrejurimile pot porni pe trasee foarte bine marcate spre munții Anina sau Semenic, dar și către satele turistice din apropiere, așa cum este Gărâna sau Brebu Nou. De asemenea, astfel de drumeții pot fi realizate și iarna.

 

Stațiunea Trei Ape, o oază de liniște și relaxare Aerul curat din această zonă oferă turiștilor o stare de relaxare totală, astfel că cel puțin un weekend petrecut în inima naturii nu face decât să vă încarce cu energii pozitive. Staţiunea Trei Ape este vestită mai ales pentru peisajele splendide oferite în fiecare anotimp, fiind locul ideal pentru odihnă și eliminarea stresului.

Cei doresc să se cazeze la Lacul Trei Ape, o pot face în câteva cabane, căsuțe, pensiuni și un hotel aflate în stațiunea turistică cu același nume. Pentru a ajunge în această zonă se merge din Reșița cu mașina pe un drum asfaltat 37 de kilometri, trecând prin localitatea Secu, Văliug, Brebu Nou și Gărâna. Lacul Trei Ape este foarte ușor de zărit din drum, fiind localizat în arealul comunei Brebu Nou.

În apropierea stațiunii Trei Ape se găsește tabăra de sculptură de la Gărâna, iar la doar zece kilometri se lac se află stațiunea montană Semenic, ideală în perioada sezonului rece mai ales datorită sporturilor de iarnă ce pot fi practicate aici.

 

camping 3 apecu cortul la 3 apecu cortul la trei apeIMAGINI 3 APEpescuit trei apepoze 3 apestatiunea 3 apestatiunea trei ape 1trei ape imaginitrei ape poze
sursa: pressalert.ro