Canicula

Meteorologii au anunțat că vor urma două zile de caniculă în sudul și vestul țării, cu disconfort termic accentuat. Pe de altă parte, în zonele de deal și de munte sunt așteptate furtuni.

Meteorologii au emis o informare pentru vineri și sâmbătă de disconfort termic accentuat, caniculă și instabilitate atmosferică.  

 

În intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în vestul şi în sudul ţării, iar disconfortul termic se va accentua treptat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, vineri, local în sud, sud-est şi izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, 2 iulie, în cea mai mare parte a teritoriului, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie

De asemenea, în zonele de deal și de munte, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

 

Meteorologii avertizează că începând de duminică gradul de instabilitate atmosferică se va accentua şi va cuprinde majoritatea regiunilor.