iulian mihaila

Doctorul rezident Iulian Mihăilă (foto), de la Spitalul Județean din Galați, răspunde pe Facebook unei paciente: ”Poți să naști stând în cap” și ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?”. Iar pe mamele care au sărit în apărarea pacientei le ilustrează drept maimuțe.

 

Povestea a început astfel: Raluca Simion, o pacientă care urma să nască în 8 iulie la Focșani, a trimis, la începutul lui iunie, o adresă către Spitalul Județean din localitate.

În document, femeia întreba care sînt condițiile de care vor beneficia la naștere ea și copilul. De asemenea, adresa anumite cereri și solicita un răspuns dacă sînt posibile.

Raluca Simion a uzat în adresă de argumentul legii accesului la informațiile de interes public, ea apreciind că toate condițiile pe care spitalul asigură pacienților constituie o informație de interes public.

 

Cristi Irimia, ziarist la Vrancea Media, a relatat cazul.

Spitalul nu a răspuns încă.

În schimb, medicul rezident Iulian Mihăilă de la alt spital, ”Județeanul” din Galați, a intervenit pe Facebook. Iritat de întrebările și cererile pacientei, doctorul a adresat viitoarei mame fraze precum: ”Poți să naști stând în cap” sau ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?”.

 

Vrancea Media trece în revistă reacția medicului gălățean.

Doctorul Iulian Mihăilă o numește pe pacientă ”ignorantă mică” și scrie că ”99% dintre români habar n-au pe ce planetă trăiesc. Habar n-au de legislație. Habar n-au nimic”. 

În privința durerilor de la naștere, medicul îi scrie astfel pacientei: ”Habar n-ai despre ce vorbești.Nașterea naturală implică dureri. Negestionabile așa cum bănuiești tu. Dacă nu te poți împăca cu ideea asta mai bine nu fă copii”.

 

Apoi el o invită, ironic, să mănînce: ”Și da, bea și mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naști”.

Reacția medicului i-a adus un val de critici pe Facebook, în primul rînd de la alte mămici.

Doctorul Iulian Mihăilă le-a răspuns publicînd o fotografie cu maimuțe care strigă, referire la”mămicile alea care au ținut morțiș să o aducă pe mama în discuție”.

blog

sursa: tolo.ro