aeroport

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni susţin că incidentul în urma căruia zeci de pasageri au intrat în ţară fără controlul documentelor nu a fost unul de securitate, precizând că responsabilitatea revine firmei de handling, "care nu a respectat procedurile în vigoare".

 

Oficiali din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) au declarat pentru MEDIAFAX, la sfârşitul săptămânii, că poliţiştii cercetează posibile fapte de neglijenţă în serviciu la nivelul unor firme care operează la Aeroportul Otopeni, după ce zeci de pasageri ai unei curse charter Corfu-Bucureşti, ce au avut escală la Cluj, au intrat în ţară fără ca actele lor să fie controlate.

Luni, reprezentanţii Aeroportului au transmis un comunicat de presă în care susţin că incidentul nu poate fi considerat unul de securitate, întrucât nu a prezentat "niciun risc la adresa securităţii aviaţiei civile, atât pasagerii cât şi bagajele lor fiind supuşi, conform legislaţiei internaţionale, controlului de securitate pe aeroportul de îmbarcare.

Aceştia au precizat că a fost vorba despre o cursă a companiei Blue Air, de la Kerkyra via Cluj, ai cărei pasageri au fost dirijaţi eronat pe fluxul de sosiri interne în locul celui de sosiri internaţionale.

 

"Eroarea a aparţinut angajaţilor firmei de handling care deserveşte compania aeriană şi este investigată în prezent de organele competente. Responsabilitatea pentru acest incident revine integral firmei de handling, care nu a respectat procedurile în vigoare. Firmele de handling sunt contractate direct de către companiile aeriene şi răspund în faţa acestora de serviciile prestate, dar au totodată obligaţia să respecte legislaţia şi procedurile aeroportuare", se precizează într-un comunciat de presă al Aeroportului Otopeni.

Oficiali ai Aeroportului Otopeni susţin că nivelul de securitate este "unul foarte bun, recunoscut ca atare şi certificat prin multiple audituri internaţionale, fiind permanent asigurate securitatea aviaţiei civile şi protecţia pasagerilor, a facilităţilor aeroportuare şi a aeronavelor.

sursa: gandul.info