smurd plaja

Peste 350 de salvatori din Constanţa şi din alte zece judeţe au grijă, în următoarele luni, de turiştii care vin pe plajele româneşti. În patru puncte, unde mulţi oameni s-au înecat în ultimii ani, pompierii au amenajat corturi de prim-ajutor unde sunt şi paramedici ai ISU. Echipele de intervenţie vor avea la dispoziţie ambarcaţiuni rapide şi vehicule pe şenile.

 

Trei astfel de vehicule pe şenile vor patrula, timp de 12 ore pe zi.

„Şenilata va avea şi un paramedic. Rolul este de a prelua pacientul cât mai repede de la locul accidentului şI a-l duce la echipajul de pe Ambulanţă sau SMURD. Deserveşte aproape 700 de metri de plajă”, transmite corespondentul Digi24.

În Mamaia, Eforie, Costineşti şi Jupiter au fost instalate şi corturi de prim ajutor.

 

„Avem o butelie de oxigen, un rucsac dotat cu tot ceea ce înseamnă menţinerea deschisă a căilor respiratorii aeriene, avem defibrilator”, explică Adrian Mavromalidi, instructor SMURD.

Mai multe ambarcaţiuni rapide sanitare sunt pregătite să intervină pe mare. Două dintre ele sunt trase la cheu în Mamaia şi Mangalia. Celelalte se află în Costineşti, Eforie, Mamaia şi pe lacul Siutghiol, unde, în decembrie 2014, s-a prăbuşit un elicopter SMURD.

„Plajele fiind lărgite în acest, an intervenţia ar fi şi mai grea dacă nu am aveam astfel de forţe. Au fost peste 25 de înecaţi anul trecut, în sezonul de trei luni”, a declarat secretarul de stat din MAR Raed Arafat.

 

„Personalul implicat în acest proiect este de peste 350 de cadre care provin din rândul ISU Dobrogea”, a completat şeful instituţiei, Daniel Petrov.

Ca o măsură suplimentară, nouă puncte de lucru provizorii ale pompierilor au fost înfiinţate de-a lungul litoralului. Acolo se află, în permanenţă, câte o autospecială de stingere cu apă și spumă.

 

sursa: digi24.ro

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...