viorel stanciu sensei

Viorel Staicu are 41 de ani şi este mai mult decât un împătimit al artelor marţiale, sport pe care îl practică de 26 de ani. Se antrenează, predă, îndrumă, formează caractere. Prin performanţă a ajuns să se antreneze precum samuraii, în stilul codului Bushido. Japonezii au venit special pentru el, în Târgovişte, în urmă cu trei ani. 

 

Potrivit adevarul.ro, A început la 9 ani cu judo şi până la liceu a încercat atletism, fotbal, box, carturi. “La 14 ani m-am apucat de karate şi m-am menţinut până acum. În 1997 am devenit autodidact, în sensul că am studiat cărţi, reviste, de unde mi-am luat mentori, colegii mi-au fost, de asemenea, mentori, instructori şi antrenori care m-au primit în sălile lor. De la toţi am învăţat”, explică Viorel Staicu, multiplu medaliat în 7 stiluri de arte marţiale şi deţinătorul de grade în 5 stiluri de arte marţiale. 

Renumele lui Viorel Staicu a ajuns până în Japonia. Niponii au venit special, la Târgovişte, pentru a vedea cum se antrenează acesta. “TV Tokio 5 m-a contactat printr-un translator. Au fost interesaţi de modul în care mă antrenez, aflând că urmez principiile codului Bushido şi mă pregătesc asemenea samurailor. Au venit în 2013 să-mi ia un interviu spunându-mi că doresc să arate Japoniei o altă latură a României, iar eu eram pentru ei un important punct turistic”, spune Viorel.  Citește continuarea pe adevarul.ro

Vezi mai jos imagini de la antrenament: