perchezitii evaziune

Oamenii legii efectuează, miercuri dimineață, șase percheziții în județul Iași la 3 administratori ai unor societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 3.700.000 de lei.

 

În această dimineață au loc 6 percheziţii, în județul Iași, la trei administratori ai unor societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 3.700.000 de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Iaşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, efectuează 6 percheziţii, în județul Iași, la domiciliile și sediile societăților comerciale a 3 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, pun în executare 7 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de implicare în activitatea economică ilicită.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011- 2014, 3 persoane, în calitate de administratori  a trei societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate comerţul cu animale vii, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care ar avea la bază operaţiuni fictive.

Urmează a fi puse în aplicare 7 mandate de aducere emise pe numele unor persoane.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 3.700.000 de lei.

 

La acțiuni participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.