bocean

În această dimineață, procurorii DNA Ploiești au descins acasă și la biroul lui Emanoil Bocean (46 de ani), consilier în cadrul Primăriei Sectorului 1, acesta fiind suspect de fapte de corupție.

 

Cancan.ro a publicat recent un articol care-l viza pe Bocean:

Emanoil Bocean (46 de ani), consilier în cadrul Primăriei Sectorului 1, a închiriat un spaţiu comercial Poliţiei Comunitare Sector 1, instituţie de care este direct responsabil şi pe care are o coordonează în realitate . Aceeaşi instituţie îi plăteşte lunar câteva mii de euro chirie pentru complexul din strada Pajurei nr. 24, transformat în secţie de cartier, informează colegii de la cotidianul Adevărul.

Contractul de închiriere pentru spaţiul comercial de peste 200 de metri pătraţi din strada Pajurei nr. 24 a fost încheiat între SC „Minnie Com” SRL, firma lui Emanoil Bocean, şi Poliţia Comunitară Sector 1 (instituţie aflată în subordinea şi sub finanţarea primăriei locale) la sfârşitul anului 2006. Spaţiul a fost renovat, acolo înfiinţându-se, ulterior, Secţia Poliţiei Comunitare – Cartier Pajura.

 

Parcursul politic al lui Emanoil “Luki” Bocean

Înainte să ocupe această funcţie, Emanoil Bocean era doar un posesor de spaţiu comercial şi patron de firmă. Un an mai târziu, la 28 noiembrie 2007, intră în PNL şi devine membru al Biroului Politic Teritorial Sector 1. La 16 aprilie 2008, face o donaţie de 10.000 de lei pentru campania electorală a PNL la alegerile locale.

La scurt timp după ce Andrei Chiliman câştigă pentru a doua oară alegerile la Primăria Sectorului 1,îl găsim pe Emanoil Bocean angajat în cabinetul primarului, pe post de consilier cu atribuţii pe domeniul ordinii publice, mai precis pe zona Poliţiei Comunitare din sector. Toată această vreme, contractul dintre Emanoil Bocean şi Poliţia Comunitară Sector 1 a rămas valabil, fiind în vigoare şi astăzi. În concluzie, începând cu 2008, consilierul din cadrul Primăriei Sectorului 1 care se ocupă de Poliţia Comunitară încasează în jur de 4.000 de euro lunar – bani publici - de la instituţia ce i se subordonează.

 

Acordul dintre SC „Minnie Com” şi instituţia publică a Poliţiei Comunitare Sector 1 a fost semnat pe vremea când şef peste agenţii comunitari din sector era Marius Tudorică, înlocuit în 2007 cu Andrei Mihail. „Îmi aduc aminte că înţelegerea cu firma lui Emanoil Bocean a fost iscălită pe o perioadă de un an de zile, ea urmând să se prelungească la fiecare început de an”, a declarat Marius Tudorică.

Iar convenţia s-a tot prelungit, deşi conflictul de interese era evident, Andrei Mihail, fiind evaziv în declaraţii: „Nu ţin minte pe dinafară suma din contract. Nu ştiu dacă este vorba de domnul Emanoil Bocean, ştiu doar că înţelegerea s-a parafat cu o firmă. Iar atunci când s-a semnat eu nu eram în funcţie”.