putin

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a avertizat, vineri, România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american, pe care Moscova îl consideră o amenințare.

 

Vladimir Putin a făcut, vineri, cele mai dure declarații la adresa scutul american, atrăgând atenția că Moscova a afirmat în repetate rânduri că va lua măsuri de retorsiune, însă Washingtonul și aliații săi au ignorat avertismentele, potrivit Agerpres.

În cursul lunii mai, armata americană, care susține că scutul antirachetă este necesar pentru apărarea împotriva Iranului, și nu amenință Rusia, a inaugurat la Deveselu (sudul României) prima unitate din Europa unde este operațională o componentă terestră a scutului antirachetă american. Acesta urmează să se extindă în Polonia.

"Dacă ieri în aceste zone din România oamenii, pur și simplu, nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin, la Atena, într-o conferință de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. "În aceeași situație se află și Polonia", a continuat președintele rus.

 

Vladimir Putin nu a specificat ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a subliniat că nu va face primul pas și doar va răspunde la acțiunile Washingtonului. "Nu vom acționa până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm", a mai spus președintele rus.

sursa: rtv.net