masina accident dan condrea

Dan Condrea, patronul controversatei companii, Hexi Farma, ar fi murit în această seară într-un accident de mașină pe drumul dintre localitățile Buftea și Corbeanca, pe o porțiune de drum drept. Mașina mergea cu viteză și a intrat într-un copac, spun martorii.

 

Din primele informații se pare că la fața locului nu s-au găsit urme de frânare, ceea ce îi face pe anchetatori să ia în calcul ipoteza unei sinucideri. Corpul neînsuflețit este desfigurat și a fost recunoscut de soția lui Dan Condrea, după haine. De asemenea la bordul mașinii s-au găsit și actele bărbatului, dar este posibil ca anchetatori să ceară și un test ADN pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la identitatea victimei.

Firma Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, este urmărită penal în dosarul deschis la Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi fost controlate tot de Dan Alexandru Condrea.

 

La solicitarea procurorilor, magistrații au respins cererea de intrare în insolvență. Judecătorii au suspiciuni în legătură cu o posibilă manevră financiară printr-un offshore din Cipru, controlat de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

Judecătorii spun că prin intermediul acestui offshore ar fi fost transferate sume mari de bani pentru a scăpa de măsurile asiguratorii dispuse în cadrul anchetei aflate în desfășurare la Parchetul General. În acest dosar, Hexi Pharma este pusă sub acuzare pentru participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.