super politist

Super-polițistul „este acel polițist care își exercită meseria cu onoare, devotament și profesionalism. Este acel polițist pentru care meseria este viața lui”, este definiția IGPR.

 

„Unul dintre acești super-polițiști, tot mai numeroși în prezent, este agentul principal de poliţie Alin Florea, polițist din Craiova. După ce anul trecut a salvat viața unei doamne, Alin a salvat ieri “banii de cumpărături” ai unui bunic”, a anunțat IGPR.

Polițistul se afla, ieri după-amiază, în timpul liber, în zona centrală din municipiul Craiova. Agentul principal de poliţie Alin Florea, din cadrul Secției 5 Poliție din Craiova, a surprins în flagrant delict un bărbat, care a sustras bani din portofelul unui persoane şi a părăsit zona cu un taxi.

 

„Poliţistul a reacţionat rapid, a pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul personal și și-a alertat colegii, împreună cu care a reușit să-l imobilizeze pe bărbatul bănuit de furt. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, cei 200 de lei sustraşi fiind găsiţi asupra bărbatului, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Alin nu este la prima “faptă” de acest fel. În ianuarie 2015, colegul nostru a reuşit să împiedice o femeie să dea curs intenţiei de a se arunca în gol, de pe acoperişul unui bloc. Pentru a câştiga încrederea femeii şi pentru a nu o intimida, poliţistul îmbrăcat doar în camașă și pantaloni, la o temperatură de sub zero grade, i-a oferit doamnei numeroase motive pentru care viața merită trăită”, a anunțat astăzi IGPR.