leon danaila

Fotografia cu profesorul Leon Dănăilă, neurochirurgul care a făcut peste 40.000 de operații, mergând cu metroul spre casă, dar și reacția sa au devenit virale pe Facebook.

 

Potrivit unui articol publicat recent de Activenews.ro, academicianul prof. Dr Leon Dănăilă este unul dintre cei mai importanți 5 000 de oameni de pe Pământ.

El figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21.

 

A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

Prof. Dr Leon Dănăilă are peste 50 de ani de neurochirurgie, ani în care a făcut aproximativ 40.000 de operaţii.

Are un program complex. Se culcă la ora 21 și se trezește la ora 4, de la 7-8 oferă consultații gratuite. La 9-10 intră în operaţii, unde îl aşteaptă cele mai dificile cazuri din România. Are o faţă senină şi oferă cu inimă largă un zâmbet sincer.

Este un geniu cu viaţă de ascet, care atinge nemurirea prin faptele sale.

“Fiecare celulă umană este sfântă Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecată şi eu trebuie să le utilizez pentru binele oamenilor. Pentru bolnavi, pentru ei fac totul. Dacă te dedici acestei meserii, trebuie să renunţi la foarte multe lucruri. Să ajuţi un bolnav, să vezi că a reînviat după ce l-ai operat, înseamnă una dintre cele mai frumoase satisfacţii posibile. Să redai viaţa cuiva cred că este cel mai important lucru de pe lumea asta. Să salvezi un om, de exemplu să-l operezi la coloana vertebrală, să fie paralizat, să-i scoţi tumora şi el să înceapă să meargă, e una dintre minunile care îţi încântă sufletul.”, spune doctorul.

“Am operat preşedinţi de state, prim-miniştri şi miniştri din România şi străinătate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar şi criminali. Pentru mine nu contează ce statut social sau meserie au, caut doar să le salvez viaţa. Zicala mea favorită este „pentru mine toţi bolnavii sunt regi”, mai spune doctorul Dănăilă.

 

 

Internațional
  • Vineri, 15 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Explozie la metroul din Londra

Explozie într-o garnitură de tren a metroului din Londra, vineri dimineață, la stația Parsons Green. Martorii povestesc că a explodat un recipient alb. „S-a provocat o minge de foc și am sărit pe...