dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşirea de la DNA, Dragnea a declarat că a fost citat în calitate de suspect în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, fostă Dragnea, care a fost deja pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu.

 

Procurorii anticorupţie arată că, în perioada în care Dragnea ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, acesta ar fi instigat la abuz în serviciu şi fals intelectual în formă continuată.

"Este vorba despre acelaşi dosar în care a fost chemată soţia mea. Sunt suspectat că două angajate de la Direcţia de Protecţie a Copilului care nu ar fi venit la serviciu şi aş fi îngăduit acest lucru şi am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred că situaţia aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri", a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a mai precizat că fosta sa soţie, Bombonica Prodana, nu a făcut nicio angajare şi „nici nu a intervenit la conducere", precizând totuşi că le cunoaşte pe cele două femei.

 

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi liderul organizaţiei PSD Teleorman, ar fi determinat-o, în mod intenţionat, pe Floarea Alesu, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman de la acea dată, să îşi încalce atribuţiile de serviciu. Aceasta ar fi fost determinată să menţină în funcţie şi, implicit, să plătească salariul corespunzător pentru două angajate ale instituţiei, în vreme ce femeile şi-ar fi desfăşurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Astfel, cele două ar fi obţinut în mod ilegal avantaje importante, adică salariu în valoare totală de 91.362 lei şi vechime pe cartea de muncă.
sursa: gandul.info