seceta

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a vorbit luni, la TVR1, despre poluare şi fenomenele meteo extreme care vor deveni o constantă în ţara noastră.

 

În România sunt probleme de poluare, iar cea mai gravă situaţie este în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar asta a dus ţara noastră la situaţia de pre-infrigement, a declarat ministrul Mediului, luni seara, la TVR1. Ministrul Cristiana Pașca Palmer a explicat că există o limită de 35 de zile de zile pe an în care nu trebuie să depăşeşti anumiţi parametri de poluare.

 "Există o reţea naţională de staţii monitorizare a calităţii aerului, dar unele sunt depăşite tehnologic, aşa că unele date sunt eronate. La nivel de Bucuresti, sunt 8 staţii, dar functionează numai două. Avem prevăzute resurse la buget, să reparăm aceste staţii, ca toate să dea date corecte. Sunt probleme de poluare a aerului, iar asta a dus România la situaţia de pre-infringement, in special pe 3 oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Comisia Europeană a monitorizat mai multe oraşe, unele dintre ele s-au conformat, mai suntem cu ele trei în probe. La Braşov lucrurile s-au îmbunătăţit. Atunci când se constată o depăşire a parametrilor, autorităţile locale sunt responabile să ia măsuri", a declarat Cristiana Pașca Palmer.

Citeste mai mult pe RTV.NET.