Lapte dat in scoli

Laptele care va ajunge pe băncile elevilor din Braşov va fi verificat înainte de a fi distribuit. De asemenea, autorităţile vor verifica săptămânal buletinele de analiză de la fabricile unde se prepară cornul. Măsurile vin după ce mai mulţi elevi din judeţ au ajuns la spital pentru că au băut lapte şi au mâncat din cornul primit prin programul naţional.

 

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au decis, împreună cu prefectul județului, ca, înainte ca laptele să fie distribuit, medicii de la DSV să meargă în depozitele cu lapte. Vor lua de acolo probe din fiecare lot și le vor trimite apoi la laborator. Vor face o analiză în regim de urgență și, numai dacă rezultatul va fi unul bun, copiii vor primi laptele.

De astăzi încep și controalele la chioșcurile și unitățile de alimentație din jurul școlilor pentru a se vedea dacă nu cumva din astfel de locuri s-au îmbolnăvit copiii care au ajuns săptămâna trecută la spital.

Și Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală, în urma incidentului de vinerea trecută.

 

sursa: digi24.ro