angajati bradet

Şapte din angajaţii de la fabrica de brânzeturi Brădet au E.coli patogen, reiese dintr-un document obţinut de ziare.com trimis de DSP Argeş pe 11 martie, adică în urmă cu patru zile, către prefectul judeţului Argeş.

 

În analizele recoltate de la șapte angajaţi ai fabricii a fost depistat E.coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă verotoxina care provoca apariţia sindromului hemolitic uremic.

În plus, a mai fost depistat E.coli patogen şi în probele recoltate de la doi dintre angajaţii fermei Agrostar Farmex SRL, furnizor pentru Brădet. Una dintre probe prezintă ambele gene vtx. Aceşti salariaţi nu lucrează însă la îngrijirea animalelor sau manipularea produselor lactate, mai scrie ziare.com.

Potrivit DPS Argeş, este posibil că personalul de la Brădet să nu fi respectat regulile de igienă individuală în timpul programului de lucru. Angajaţii care lucrează cu manipularea produselor lactate au fost sancţionaţi, au fost trimişi acasă şi se recomandă ca ei să nu îşi reia activitatea decât cu aviz medical.

 

sursa: digi24.ro