cristiana anghel1

Senatorul UNPR Ilie Năstase a vrut să-i ofere luni în plenul Senatului colegei sale, Cristiana Anghel (ALDE), un steag, pe care l-a rezemat de fotoliul acesteia, însă steagul a căzut în capul său, fără să o lovească.

 

”Nu m-a lovit. Chiar dacă mă lovea, nu conta pentru că intenţia domnului Năstase a fost extraordinar de bună, mă bucur că mă apreciază şi nici nu m-a supărat. (...) Eu am precum pisica nouă vieţi, nu păţesc nimic, nu mizaţi pe faptul că aş păţi ceva", a declarat Anghel după şedinţa de plen.

La rândul său, Năstase a spus că i-a oferit steagul Cristianei Anghel pentru că "este un patriot". "Nu ştiu, n-am vrut. Eu i l-am oferit pentru că ea e singura care merită steagul ăla (...) este un patriot", a declarant Năstase, explicând că nu mai ia nimeni atitudine la fel ca Anghel.

 

 

 

 Incidentul s-a produs după ce proiectul de lege iniţiat de Cristiana Anghel, referitor la reintroducerea insultei şi calomniei în Codul penal, a fost respins de plenul  Senatului.

Anghel a declarat, după şedinţa de plen, că va susţine iniţiativa la Camera Deputaţilor, unde va trece "precum acceleratul". "E primă cameră, mă duc la Zgonea, la Camera Deputaţilor, să vezi ce-o să treacă acolo precum acceleratul, exact cum a trecut legea domnului cu defăimarea, că aia a putut să fie votată că era clar pe o chestie. Asta, când e vorba de orice om... ", a declarat Cristiana Anghel.

De asemenea, Anghel a mai spus şi că va da în judecată un jurnalist, ca apoi să aibă posibilitatea să meargă la Curtea Constituţională, urmând ca CCR să ceară Parlamentului să pună în acord Codul penal cu deciziile sale. "Ştiţi ce fac? Dau pe unul în judecată de la voi, da' nu-l dau ca să-l dau, dau ca să pot să am posibilitatea să mă duc la Curtea Constituţională. (...) Curtea o să spună, bă sunteţi tâmpiţi, am două decizii în care spune că trebuie să puneţi în acord cu Constituţia. O să vin cu decizia Curţii şi o să fie obligaţi să facă lucrul acesta, cum au făcut-o şi cu cele 30 de articole ale Codului Penal, declarate neconstituţionale", a mai spus Anghel.

 sursa: gandul.info