legea fumatului

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice intră în vigoare la data de 17 martie, iar un deputat anunţă că va depune un proiect prin care reglementarea să fie modificată din nou. El propune ca nicio terasă să nu interzică aprinderea ţigărilor. De asemenea, el vrea ca fumătorii să poată închiria spaţii în care să fumeze.

 

Deputatul neafiliat Daniel Fenechiu a anunțat luni că a inițiat un proiect de lege care permite constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații închise în care să fumeze, să bea cafea, ceai sau băuturi răcoritoare.

Am inițiat și voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spațiul public închis este foarte prost definit și condițiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații pentru fumat, în care să se poată fuma și desfășura activitățile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare”, a spus Fenechiu într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că propunerea legislativă redefinește spațiul public închis, care ar urma să fie „orice spațiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereți”.

 

Fenechiu a menționat că legea antifumat „este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc”, „o lege asemănătoare cu legea prohibiției din Statele Unite”.

 

sursa: digi24.ro