stt

Încă o învăţătoare face educaţie la clasa I cu jigniri şi urlete. Aşa susţin părinţii unei fetiţe de la şcoala "Carmen Sylva" din comuna Horia, judeţul Neamţ. Copila s-a plâns acasă că nu mai vrea să meargă la şcoală de teama învăţătoarei. Femeia a fost apoi înregistrată pe un reportofon în timp ce ţipa le elevi.

 

 Părinţii care au făcut înregistrările au ales să le dea publicităţii după ce, iniţial, au avut mai multe discuţii cu învăţătoarea şi conducerea şcolii.

Tatăl care a pus reportofonul în ghiozdanul fetei este de origine franceză. S-a căsătorit cu o româncă şi s-a stabilit la marginea comunei nemţene Horia.

De 2 ani tot tragem semnale (...) ne spun ca aşa este la ţară, aşa este în mediul rural, dar nu este aşa. Un copil nu poate să trăiască aşa şi să înveţe ceva. Copiii sunt viitorul României, spune Yann Le Calvez, tatăl unei fetiţe.

 

Părinţii celorlalţi copii din clasă sunt mulţumiţi de învăţătoare şi o susţin.

Consiliul de administraţie al şcolii "Carmen Sylva" din Horia s-a reunit de urgenţă şi a decis ca, de luni, să înceapă o anchetă internă, scrie tvr. Şi Inspectoratul şcolar va trimite Corpul de control.

Învăţătoarea nu a putut fi contactată, însă a transmis conducerii şcolii că înregistrările sunt trucate, iar vocea care se aude nu este a ei.

 

 

sursa: gandul.info