ciolos1

Premierul Dacian Cioloş a răspuns, duminică seara, mai multor comentarii pe pagina sa de Facebook, replicând, în ceea ce priveşte problema refugiaţilor şi a relaţiei cu liderii UE, că ''sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în... instalaţie''.

 

''Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut nicidată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi sânge în instalaţie atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în. .. instalaţie'', a afirmat el, întrebat de se pleacă în faţa UE şi de ce ''nu are sânge în instalaţie'', la fel ca premierul maghiar.

 

El a subliniat că nu îşi pune problema vânzării portului Constanţa şi că nu a luat nicio decizie privind acceptarea refugiaţilor în timpul mandatului său.

sursaȘ gandul.info