Politia Romana e suparata ca angajatii Politiei Locale sunt imbracati aproape la fel ca agentii si le strica imaginea. Un parlamentar le-a sarit in ajutor si a initiat un proiect de lege prin care vrea sa schimbe uniforma politistilor locali.

 

Si reprezentantii Sindicatului National al Politistilor sustin ca trebuie sa se faca o distinctie clara intre structura Ministerului de Interne si cea a primariilor.

Cei doi politisti supravegheaza traficul. Sunt de la politia locala si cea nationala. Cele doua masini au acelelasi culori, dar apartin unor institutii diferite. Iata si niste agenti de la ordine publica si pe omologii lor de la politia locala. Ati observat diferente? Cele doua politii sunt usor de confundat, insa atributiile lor difera.

Marius Obreja, senator, initiatorul legii: "O domnisoara la bordul unui Ford Ka era luata la intrebari si chiar timorata, masina ei fiind in miscare pentru nu stiu ce abatere. Dupa o privire in jur, politistul local i-a indicat un loc unde sa mearga si sa continue discutia acolo. Ce o fi discutat, sa imi fie iertat, probabil ca a usurat-o de banii de bere. Va dati seama ca aici e vorba de mici ciupeli. "

 

Nemultumiti de aceasta confuzie sunt si politistii nationali, pentru ca le strica imaginea.

Iulian Surugiu, presedinte SNAP: "Lucru foarte grav, din cauza lipsei de oameni din cadrul Politiei, cateodata apelam la ei pentru patrula. Politistul e intr-o situatie jenanta. Omul ala nu are voie sa intre intr-o locuinta ca nu-i permite legea, daca e flagrant. Omul ala nu stie, nu are cunostintele necesare ce masura sa ia. Am avut cazuri cand l-a parasit pe politist, a fugit si asta a mancat bataie cat a cuprins."

Culmea este ca legea chiar interzice uniformele asemanatoare cu cele ale politiei nationale.

 

Am incercat sa aflam si parerea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti insa ni s-a transmis de la poarta ca cei abilitati sa ofere un punct de vedere cu privire la propunerea legislativa a "vecinilor", adica Parlamentul de peste drum, nu sunt deocamdata disponibili.

Un proiect de lege aflat la Parlament va obliga Politia Locala sa aiba o uniforma distincta de cea nationala. 
sursa: stirileprotv.ro