Regele Mihai a fost supus recent unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele "carcinom epidermoid metastazant" si "leucemie cronica", a anuntat astazi Consiliul Regal, reunit in Elvetia. "Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj: In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. (...) Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei", transmite secretariatul Casei Regale.

 

Biroul de Presa al Regelui Mihai anunta, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca "este autorizat sa transmita declaratia citita de domnul Andrew Popper, Seful Casei Majestatii Sale Regelui, in numele Consiliului Regal, reunit in zilele de 1-2 martie 2016, la Aubonne si Morges, Elvetia". 

Declaratia integrala a Consiliului Regal, citita de Andrew Popper:

Consiliul Regal s-a intrunit in a cincea sesiune, marti 1 si miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestatii Sale Regelui, la Morges, in Elvetia. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: "carcinom epidermoid metastazant" si "leucemie cronica". 

Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere. 

 

Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj: 

In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. 

Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. 

 

Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei. 

Mihai R 

sursa: hotnews.ro

 

FOTO Document Mesajul Regelui Mihai - 1 martie 2016