Au loc percheziţii la această oră la sediile Carpatica Asigurări. Procurorii DIICOT fac descinderi Bucureşti și în alte locuri din țară.

Procurorii DIICOT efectuează 13 percheziții în București și Ilfov. Sunt vizate companiile Carpatica Asigurări.

Acuzațiile sunt de instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani și fals informatic.

Perioada vizată de anchetatori este finalul anului 2014 și începutul anului 2015, în contextul în care compania de asigurări avea probleme financiare iar în interiorul companiei se desfășura o operațiune de indentificare a bunurilor în vederea calculării provizioanelor pe care trebuia să le constituie.

Procurorii DIICOT au descoperit că în urma inventarierii de bunuri și capitaluri s-a ajuns la concluzia că există un deficit de rezervă de daună care trebuia acoperit, de peste 106 milioane de lei. De asemenea, trebuiau constituite provizioane în valoare de de peste 12 milioane de lei.

Astfel, mai multe persoane din consiliul de administrație al companiei de asigurări ar fi falsificat o serie de valori ale capitalului societății.

La audieri urmează să fie aduse 27 de persoane, multe dintre ele din conducerea companiei.

 

 


sursa: digi24.ro

 

Eveniment
  • Joi, 12 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Descinderi DIICOT în Prahova, București și Ilfov

Procurorii DIICOT desfăşoară joi 29 de percheziţii în Prahova, București și Ilfov la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice. DIICOT - structura centrală coordonează  29 de...