Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a spus duminică la Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii sunt nemulţumiţi de modul în care este gestionat cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

”Noi suntem nemulţumiţi de cum se gestionează cazul. Am văzut în ultima perioadă, le spuneam şi colegilor din PSD Alba, foarte mulţi actori publici care vin la televizor şi consumă foarte multă energie justificându-se, cerându-şi scuze, dar niciun vinovat, nicio măsură. Noi vrem soluţii”, a declarat Valeriu Zgonea.

Întrebat dacă ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, ar trebui să-şi dea demisia, Zgonea a răspuns că ”este treaba domniei sale”, însă el vrea să ştie cine sunt vinovaţii.

”De la un guvern, la sfârşitul zilei, vreau să ştiu cine este vinovat pentru ce s-a întâmplat acolo, care sunt măsurile pe care le aplicăm astfel încât familiile din România care îşi doresc un copil şi au această posibilitate să nu vină cineva, pentru că şi eu am copii, să ne explice că nu e nimeni de vină, dar în spitalul din România s-a întâmplat asta (…) Eu, personal, nu am apreciat ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca membru al PSD modul în care a fost gestionat cazul”, a spus Zgonea.

 

Preşedintele executiv al PSD a adăugat că nu reproşează nimic nimănui din sistemul sanitar, în afara unei abordări de genul ”domnule, nu e nimeni de vină, asta e viaţa”.

”Oricui i se poate întâmpla într-un mandat astfel de evenimente. Important este să le gestionezi cu seriozitate, cu profesionalism şi să cauţi soluţii. Şi dacă trebuie să tai în carne vie şi ai probleme cu colegii tăi, păi o faci. Mie mi s-a părut deplasată şi atitudinea directorului de la spital. N-am nicio vină, nu e niciun vinovat, asta e viaţa (…) Nu se poate ca un director de spital să aibă acest comportament. Oamenii vin la tine pentru că plătesc taxe, impozite şi asigurări de sănătate. Răspunderea ta ca manager este să găseşti soluţiile ca omul acela, după ce intră şi iese din spital, să fie vindecat. Altfel, te apuci de altceva (…) Atitudinea pe scară ierarhică mi s-a părut deplasată pentru un guvern tehnocrat. Mă aşteptam la mai mult profesionalism”, a precizat Zgonea

 

 

sursa: gandul.info