Groapa de gunoi Mamaia

0

Staţiunea Mamaia este îngropată în gunoaie de cinci luni. S-a ajuns aici după ce primarului interimar al Constanței a decis să caute mai întâi vinovaţii pentru mormanele de gunoi de pe străzi şi abia apoi să apeleze la firma de salubritate cu care municipalitatea are un contract.

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa: „Eu nu am vrut să dau comandă pentru curăţenie în staţiunea Mamaia pentru că mi se pare inacceptabil să plătim curăţenia fără a şti cine e vinovat înainte.”

Un vinovat greu de prins, pe care primăria se încăpăţânează să-l găsească, în loc să apeleze la firma de salubrizare cu care are contract.

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța: „Am trimis poliția locală să identifice cine a aruncat gunoiul. Să îi sancționeze pe cei care au aruncat gunoiul pentru a avea de unde să recuperez banii ăștia.”

Așa s-a ajuns în situaţia ca stațiunea Mamaia să arate acum ca o groapă de gunoi, plină de ambalaje, pet-uri şi resturile de mâncare.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: „Firma de salubritate a acţionat ultima dată în staţiunea Mamaia la începutul lunii octombrie, asta însemnând în urmă cu cinci luni. În aceste condiţii, în mai multe zone din staţiune s-au format mormane de gunoi.”

„Venim să ne plimbăm să vedem mormanele, gunoaiele. În loc să tragem aer curat, stăm în mizeria de pe aici.”

Ciprian Bârzan, activist de mediu: „Aspectul dezolant contribuie la crearea unei imagini negative, iar dincolo de imagine poate deveni şi un focar de infecţie.”

Contractul dintre firma de salubrizare şi primărie este vizat de o anchetă DNA. Fostul primar Radu Mazăre este acuzat că ar fi alocat 335 de milioane de euro din bugetul municipalităţii pentru a contracta firma pentru o perioadă de 25 de ani şi ar fi primit mită şapte milioane de euro. Mai mult, primăria a făcut o solicitare la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru suspendarea acestui contract, dar magistraţii au respins-o.

 

sursa: gandul.info

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău