Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu a ajuns vineri dimineata din nou la Spitalul "Marie Curie" pentru a se interesa de starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

 

Patriciu Achimas-Cadariu a declarat ca toti copiii cu sindrom hemolitic-uremic prezinta o stare mai buna."Sunt bine copiii. Toti copiii sunt mai bine. Cel care ramasese pe Terapie intensiva am inteles ca va ajunge pe sectie", a spus ministrul, dupa vizita efectuata la Spitalul "Marie Curie".

Joi seara directorul Spitalului Judetean Slatina a anuntat ca au fost internati doi bebelusi infectati cu E.Coli, unul de 4 luni, altul de 7 luni. In ultimele 36 de ore alti 5 copii, au fost adusi de urgenta la Bucuresti, la ''Spitalul Marie Curie''.

Ministrul Sanatatii declara joi, intr-o conferinta de presa, ca a fost identificata cauza imbolnavirii copiilor din Arges - o tulpina de E-coli. "Dupa intalnirea cu specialistii de la Centrul European de Control al Bolilor, va putem spune faptul ca s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv o tulpina de E-coli si specialistii vor detalia acest lucru", a spus demnitarul.

 

Achimas-Cadariu a amintit totodata ca se deruleaza o ancheta a Corpului de control al Ministerului Sanatatii la DSP Arges, care are termen de finalizare data de 4 martie. "La finalizarea acesteia vom dispune toate masurile legale care se impun", a afirmat reprezentantul MS.

sursa: stirileprotv.ro

 

 

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Percheziții în Prahova într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale

  • Duminică, 15 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Medicii de la județean, înlocuiți de asistente și brancardieri. Reacția conducerii