O bază de agrement cu piscine, spa şi club pentru copii ar putea fi construită pe malul Lacului Tei, chiar pe terenul pe care în 2013 a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Planul Urbanistic Zonal aferent proiectului a obţinut miercuri avizul preliminar din partea Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei. Potrivit proiectului, pe spaţiul de peste 8.000 de metri vor fi construite mai multe piscine pentru copii şi pentru adulţi, un centru de fitness şi spa, restaurante, dar şi o parcare subterană. Pentru a fi realizat însă, este obligatoriu ca PUZ-ul să fie aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

 

Comisia de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei a dat, miercuri, aviz preliminar Planului Urbanistic Zonal strada Tuzla nr.50. Potrivit PUZ-ului, pe terenul de 8.000 metri pătraţi situat pe malul lacului Tei, lângă clubul Bamboo, va fi construită o bază de agrement cu o piscină acoperită, bazine de înot, sala de fitness, club pentru copii, restaurant, dar şi terase şi zone pentru citit şi socializare.

Terenul pe care se propune această investiţie este cel pe care în 2013 a fost ucis de câini Ionuţ Anghel.

Conform proiectului prezentat în Comisia de Urbanism, în zona destinată adulţilor va fi construită o clădire cu două nivele la subsol, parter şi două etaje. La nivelul al doilea al subsolului va fi construită o parcare. O piscină acoperită va fi realizată la primul nivel de subsol, în timp ce la parter va funcţiona zona de recepţie şi vestiarele. La etajul 1 va fi amenajat un centru de fitness şi spa. În plus, chiar pe malul lacului, vor fi realizate mai multe piscine exterioare.

 

De asemenea, în proiect figurează şi un club pentru copii, cu zone de alimentaţie publică şi spaţii de joacă. În exterior, pe malul lacului vor fi construite şi două piscine în aer liber destinate exclusiv copiilor. Zone de fitness, spa şi piscine vor fi completate cu mai multe restaurante şi terase în aer liber.

Terenul figurează în PUG ca spaţiu verde pentru protecţia cursurilor de apă ceea ce înseamnă că nu se poate construi decât pe 15% din teren. Pe de altă parte, terenul se află pe raza Sectorului 2, iar conform PUZ Sector 2, pe spaţiul verde este permis un procent de ocupare a terenului (POT) de 30%. Proiectantul solicită însă un POT de 20%.

sursa: gandul.info