Minerii de la Mina Vulcan au ieşit miercuri din subteran în urma negocierilor purtate cu administratorul special şi prefectul judeţului Hunedoara, pe când ortacii din Minea Lonea au anunţat că vor continua protestul prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Agrişan, şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea.

"Minerii de aici au renunţat la protest. Cei din schimbul I, schimbul de dimineaţă, au intrat normal la muncă. A intrat un miner în greva foamei în timpul nopţii, dar cred că a renunţat, pentru că l-au scos dimineaţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Calimandruc, preşedintele Sindicatului "Muntele" de la Mina Vulcan.

La Mina Lonea, minerii au anunţat că vor continua protestul, prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură. Astfel, minerii intraţi în schimbul de dimineaţă vor opri activitatea şi vor sta în subteran, iar fiecare schimb va continua în aceaşi manieră.

 

Salariaţii au cerut un răspuns clar în ceea ce priveşte sprijinirea Complexului Energetic Hunedoara de către autorităţi pentru a nu ajunge în stare de faliment, dar şi asupra perspectivei economice a companiei.

 

sursa:  mediafax.ro

 

 

Național
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Criminal periculos, evadat de la Psihiatrie

Un criminal periculos a evadat de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, din județul Iași. Sunt filtre în tot județul Iași. Bărbatul a fost condamnat în 2011 pentru că...