Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor putea institui mai multe tipuri de taxe aplicate domeniul turistic, conform unui proiect de modificare a Codului Fiscal. Banii obţinuţi ar trebui investiţi în promovare turistică, chit că promovare turistică poate înseamnă şi să printezi afişe sau să faci o pârtie de schi ca să atragi mai mulţi vizitatori.

Conform actualelor norme de aplicare ale Codului Fiscal, consiliile pot institui taxe doar pe cazarea turiştilor, însă schimbarea propusă ar urma să le permită politicienilor locali să taxeze şi alte activităţi, fie că vorbim de vizitarea unor obiective sau de activităţi de agrement.  

Banii obţinuţi ar ajunge la bugetele locale, însă nu vor putea fi cheltuiţi pentru orice, ci doar pentru promovare turistică. Practic, asta le-ar permite autorităţilor locale să finanţeze investiţiile în turism prin mijloace proprii, fără să fie nevoie să apeleze la bugetul statului.

Promovare turistică nu trebuie să înseamne doar postere sau publicitate. Turiştii pot fi atraşi şi de o infrastructură turistică mai bună sau de amenajarea unor noi puncte de atracţie, fie că vorbim de renovarea unui muzeu sau înfiinţarea unei noi pârtii de schi.

De exemplu, din decembrie anul trecut, municipiul Bucureşti are o taxă de promovare turistică care se aplică activităţilor de cazare şi este în valoare de unu la sută din venitul obţinut pentru cazare.

Această taxă este echivalentă cu cea existentă în vechiul Cod Fiscal, care permitea doar o taxă hotelieră în valoare de unu la sută.

sursa: digi24.ro


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Sezonul de schi s-a încheiat la Sinaia

Autoritățile din Sinaia au anunțat închiderea sezonului de schi, din cauza temperaturilor ridicate și a stratului insuficient de zăpadă. Anunțul a fost postat pe o rețea de socializare de...

Auto-moto
  • Marți, 17 Aprilie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Volkswagen îşi modifică sigla

Grupul german Volkswagen AG intenţionează să modifice sigla brandului pentru prima dată din 2012, deoarece se pregăteşte pentru era vehiculelor electrice şi încearcă să-şi refacă imaginea, afectată...

Politic
  • Luni, 16 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

A murit primul ”baron” PSD

Fostul baron PSD, Nicolae Mischie a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani. Nicolae Mischie, fost deputat PSD, era internat la Spitalul Elias din Capitală. Nicolae Mischie a fost primul care a...

Auto-moto
  • Vineri, 13 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Două accidente rutiere în Câmpina

Vineri, 13 - zi cu ghinion, ar putea să spună scepticii. La diferență mică de timp, la Câmpina au avut loc două accidente rutiere, în care victime au fost un biciclist și un pieton. Primul accident rutier...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești