80 de candidaţi la următorul examen de bacalaureat au participat la prima şedinţă de meditaţii la matematică oferită de profesorii universitari din Iaşi. Cadrele didactice de la Facultatea de mecanică au decis să facă, în fiecare sâmbătă, până la vară, ore gratuite de pregătire. Ei spun că sunt îngrijoraţi de numărul mic de candidaţi din judeţ care promovează bacalaureatul.

 

Iulian Chiaburu are 40 de ani și speră să promoveze examenul de bacalaureat. De aceea a decis să participe la meditaţiile oferite de profesorii universitari din Iaşi.

„Vreau să dau bacalaureatul ca să-l iau. Acum zece ani (am terminat liceul- n.r.)”, spuneIulian Chiaburu, suplinitor la DGASPC Iași.

La prima şedinţă de pregătire au venit 80 de cursanţi. Printre aceştia, mulţi elevi de clasa a 12-a care spun că matematica este o materie grea și că au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi.

 

„Eu, de exemplu, am o problemă cu analiza matematică. Nu prea o înțeleg și poate mă ajută cursul acesta”, afirmă o cursantă.

„Am venit aici pentru a-mi consolida cunoștințele de matematică pentru examenul de bacalaureat”, adaugă altă cursantă.

„La bacalaureat procentul de promovare este de aproape sub 50 la sută, atunci ne-am hotărât și noi să dăm o mână de ajutor”, declară Cezar Oprișan, decanul Facultății de Mecanică din cadrul Universității "Gh. Asachi" Iași.

 

Meditaţiile se vor desfăşura în fiecare sâmbătă, până în luna iunie.

 

sursa:digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 01:21