Temperaturile crescute din ultima perioadă, le-au dat insectelor putere de viaţa şi chef să ”atace” în forţă în plină iarnă calendaristică. Vorbim, desigur, despre căpuşe, insectele parazite care au răsărit în Buzău ca ciupercile după ploaie.

 

Fenomenul i-a luat prin surprindere chiar şi pe medicii din Buzău, având în vedere că, de obicei, primele atacuri ale insectelor au loc pe la sfârşitul lunii mai sau chiar începutul lui aprilie. Astfel, plimbările plăcute prin parc ale buzoienilor s-au transformat într-un adevărat coşmar. Două persoane au ajuns la spitalul judeţean după ce au fost muşcate de căpuşe. Acestea au primit îngrijirile medicale de rigoare, mai precis tratament cu antibiotic, apoi au fost externate.

De muşcăturile insectelor periculoase, care de câţiva ani au băgat populaţia în spereţi, nu au scăpat nici animăluţele de companie ale buzoinelior care au ieşit la plimbare cu stăpânii lor.

 

 

sursa: libertatea.ro

 

Național
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Atenție, au reapărut căpușele!

Proprietarii de câini au o grijă în plus în această perioadă: au reapărut căpuşele, care pot fi fatale pentru animalele de companie. Într-un parc din Capitală, medicii şi dresorii de câini i-au...