Organizaţia PNL Fălticeni a decis, miercuri seara, să propună candidatura preotului Liviu Mihăilă pentru funcţia de primar al municipiului în locul candidatului validat, Gheorghe Aldea, care este şi lider al organizaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Preşedintele PNL Fălticeni, Gheorghe Aldea, a declarat că preotul Liviu Mihăilă nu a fost membru PNL până acum şi că vine din societatea civilă.

El a adăugat că nu cunoaşte canoanele BOR privind candidatura preoţilor, dar că a înţeles că preotul Mihăilă va obţine o dispensă pentru a candida.

 

Până miercuri, candidatul validat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Fălticeni fusese Gheorghe Aldea.

Preotul Liviu Mihăilă este preşedinte al Asociaţiei "Fălticeni cultural”, care, în ultimii ani, a organizat acţiuni precum Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare "Grigore Vasiliu Birlic” şi Festivalul de Folk din Fălticeni, precum şi alte manifestări culturale.

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, prezent la şedinţa organizaţiei liberale din Fălticeni, a salutat hotărârea preotului Liviu Mihăilă de a candida la funcţia de primar.

Iniţial, Sfântului Sinod BOR decisese că preoţii pot participa la alegeri ca independenţi pentru funcţiile de consilier local sau consilier judeţean, cu aprobarea ierarhului superior, dar nu pentru funcţiile de primar. Ulterior, Sfântul Sinod al BOR a "nuanţat" hotărârea anterioară de a interzice implicarea clerului în politică partinică, permiţând preoţilor, în anumite condiţii, să desfăşoare activitate decizională în consiliile locale şi judeţene, apreciind că acţiunile lor pot fi benefice pentru comunitate.

"Experienţa ultimilor ani a determinat Sfântul Sinod să nuanţeze hotărârea sa anterioară de a interzice implicarea clerului în politică partinică, permiţând, totuşi, preoţilor, în anumite condiţii, să desfăşoare activitate decizională în Consiliile locale şi judeţene. Dacă experienţa anilor viitori va arăta că hotărârea Sfântului Sinod este benefică pentru viaţa comunităţilor locale, firesc, aceasta va fi menţinută, în caz contrar, ea va fi revizuită", arăta Patriarhia Română într-un comunicat.

 

sursa: gandul.info

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...