Procurorii DNA cer aviz pentru urmărirea penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea, al doilea dosar, cel în care fostul şef al DGIPI, serviciul secret al MAI, este şi el urmărit penal pentru deturnare de fonduri. Gabriel Oprea este acuzat că ar fi dispus alocarea a 410.000 lei pentru fondurile operative ale serviciului secret, bani pe care i-a folosit apoi pentru achiziţia unei limuzine de lux Audi A8, pe care a folosit-o în mod exclusiv, la minister.

 

Gabriel Oprea are al doilea dosar penal la DNA, procurorii anticorupţie solicitând miercuri avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Oprea.

DNA îl acuză pe Oprea de abuz în serviciu, în dosarul în care fostul şef al DGIPI, Gheorghe Nicolae, este şi el urmărit penal pentru deturnare de fonduri.

Procurorii arată că există suspiciunea rezonabilă că Oprea, în calitate de ministru de Interne, a dispus suplimentarea fondurilor de cheltuieli operative ale DGIPI cu 410.000 lei, apoi că a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 din aceşti bani, cu scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

 

DNA arată că aceste fonduri pot fi folosite legal pentru achiziţia autoturismelor, doar dacă acestea sunt folosite la activităţile de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

„În perioada 21 august - octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8”, arată procurorii DNA.

 

 

sursa: gandul.info