Situație terifiantă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui! Conducerea a deschis o anchetă după ce angajații unității au pierdut un făt de 21 de săptămâni și l-au aruncat la gunoi!

 

Fătul a fost născut mort de o femeie de 36 de ani din Fundătura, Vaslui, la câteva zile după ce aceasta a fost bătută de doi vecini. Pentru a stabili dacă există vreo legătură între avort și acest incident, polițiștii au cerut să se facă o autopsie.

Din primele informații ale anchetei, fătul ar fi fost pus într-un sac de către o infirmieră din cadrul Secției de Obsterică-Ginecologie și dus la containerul de deșeuri biologice, în timp ce într-un alt sac au fost puse compresele folosite de medic pe timpul avortului făcut gravidei.

Infirmiera care ar fi trebuit să ridice deșeurile, ar fi încurcat însă sacii, așa că a trimis gunoiul la morgă, iar fătul de 21 de săptămâni a fost transportat la Suceava, unde a fost incinerat ca și deșeu biologic.

 

Asistentele și infirmierele sunt cele care nu au verificat și etichetat corespunzător sacii. În consecință, am făcut o notificare prin care le-am adus la cunoștință cum și în ce mod trebuie trimis către Anatomopatologie un avorton. De asemenea, am transmis un răspuns și către Poliție cu măsurile luate”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

În timp ce conducerea spitalului va convoca o comisie de disciplină pentru a analiza speța și a stabili sancțiunile pentru cadrele medicale vinovate de pierderea fătului, polițiștii au probleme în a finaliza dosarul lor, deoarece în lipsa fătului nu se poate stabili dacă a existat o legătură între loviturile primite de mamă și avort.

sursa: libertatea.ro