Noi probleme în sistemul cardului de Sănătate. De sâmbătă după-amiază, de la ora 14, acesta nu mai funcţionează, a anunţat chiar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. „În perioada 14.02.2016 şi până la data publicării remedierii problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul CNAS.

 

Potrivit preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, echipa tehnică a Casei Naționale a descoperit o defecțiune la certificarea semnăturii digitale pentru serviciile medicale, iar această defecțiune va fi remediată, ulterior anunțându-se când va fi online.

Vasile Ciurchea susține că sistemul de prescriere electronică funcționează, pin-ul poate fi introdus, dar atunci când furnizorul de servicii trimite serviciul medical în platforma informatică, nefuncționând semnatura digitală a cardului, serviciul rămâne în platformă, iar confirmarea se face în 72 de ore.

În ultima perioadă au existat mai multe probleme legate de sistemul informatic și nicio firmă nu mai asigură mentenanța sistemului.

 

 

sursa: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 00