Iulian Serban Sanducu, soferul unui VW Touareg care a sicanat si lovit, in 2015, un autoturism Dacia Logan in zona Fantanii Miorita, a fost retinut miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat si tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza Agerpres.

 Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 4 iulie, in jurul orelor 10:15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Fantanii Miorita, pe sensul de iesire din Bucuresti, in conditiile unui trafic intens, Iulian Serban Sanducu a avut un comportament sicanator si agresiv fata de un alt participant la trafic - persoana vatamata C.F., aflat intr-un autoturism marca Dacia Logan impreuna cu parintii sai. 

Procurorii arata ca, in momentul in care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circuland cu o viteza de aproximativ 89 km/h, Iulian Serban Sanducu a franat brusc si a virat violent in directia autoturismului Dacia, intrand in coliziune cu acesta in mod intentionat. 

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acrosand in traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecand la foarte mica distanta de un pieton (persoana vatamata B.C.I.), a escaladat rampa de pamant ce acopera baza piciorului podului feroviar din zona, ramanand suspendat in imediata apropiere a acestuia. 

"Prin actiunea violenta descrisa mai sus, comisa pe sos. Bucuresti-Ploiesti, in prezenta a numerosi participanti la trafic, incidentul fiind totodata amplu relatat in presa, au fost tulburate ordinea si linistea publica, aducandu-se astfel o atingere relatiilor referitoare la convietuirea sociala. Facem precizarea ca prezenta cauza penala are la baza sesizarea din oficiu a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti ca urmare a postarii pe internet, la data de 23.09.2015, a inregistrarii video a incidentului descris anterior", declara procurorii. 

Iulian Serban Sanducu va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
sursa: hotnews.eo